Reklamcılıkta Oyun – Gamertising
Reklamcılıkta Oyun – Gamertising: Markalar için Reklamın Son Sınırı, Oyun endüstrisi artık eğlenceden öteye geçti; markaların kitleleriyle bağlantı kurmaları için güçlü bir ortam haline gelmiş durumda. Bu da zaten senelerdir sizlerle her zaman paylaşmaya çalıştığımız ve öngördüğümüz bir durumdu.
Gamertising: Oyun Aracılığıyla Marka Reklamlarını Yeniden Tanımlamak
Gaming in TURKEY | MENA | EU Oyun ve Espor Ajansı olarak, oyun ve reklam arasındaki bu heyecan verici kesişimde her zaman farklı işler ve yenilikçi stratejiler yapmaya çalıştık ve bugün, Reklamcılıkta Oyun – “Gamertising” alanında da sizlerle genel bilgileri ve başlıkları paylaşmak istiyoruz.
Gamertising Nedir – Reklamcılıkta Oyun
Gamertising, kısaca Reklamcılıkta Oyun (Gaming in Advertising) anlamına gelir ve markaların ürün veya hizmetlerini tanıtmak için oyunun etkileyici dünyasını kullanmada dinamik ve sürekli olarak gelişen bir yaklaşımı temsil eder. Bu konsept aslında, yıllardır şirketimizin stratejisinin ayrılmaz bir parçası olmuş olsa da, bu yenilikçi terimlerle yeniden hatırlatmakta fayda gördük.
Neden Oyun?
Oyunlar (Mobil / PC / Konsol yani platform bağımsız hepsi), artık sadece niş bir kitleyle seslenen bir yapı değil; 7’den 70’e demografileri aşan, basit eğlenceden öte küresel çapta etkisi olan bir ekosistemdir. Markaların oyun deneyimine sorunsuz bir şekilde entegre edilmesiyle reklam verenler, genç, geniş ve oldukça sadık bir kullanıcı kitlesine rahatlıkla ulaşabilir. Bu sadece marka görünürlüğünü artırmakla kalmaz, aynı zamanda oyuncularla yani genç nesil ile gerçek bir bağlantı kurmayı da sağlar.
Reklamcılıkta Oyun (Gaming in Advertising) – Gamertising kampanyalarının bazı öne çıkan ana başlıklarını sıralayacak olursak;
(Aşağıdaki başlıklar senelerdir markalarımız için yaptığımız projelerin genel niteliklerini yansıtmaktadır.)
- Promosyon Kodu (Promocode) Kampanyaları İle Satışı Tetiklemek
- Oyun Kodu (Game Code – Epin) Kampanyaları İle Satışı ve Bilinirliği Tetiklemek
- Oyun İçi Ürün Yerleştirmeleri (Temel Reklam)
- Oyun İçi Özelleştirilmiş Ürünler
- Örneğin; Geliştiricilerle çalışarak markalı oyun içi özellikler veya karakterler oluşturmak.
- Örneğin; Marka temalarıyla ilgili sınırlı süreli etkinliklere veya güncellemelere ortaklık yapmak.
- Oyun İçi Özelleştirilmiş Etkinlikler
- Örneğin; Popüler oyunlarda sanal etkinlikler aracılığıyla yeni ürünleri tanıtmak.
- Örneğin; Reelde yapılan ürün lansmanlarını yansıtan oyun içi deneyimler oluşturmak.
- Oyun İçi Yaratıcı Fikirler
- Oyun İçi Etkileşimli Paneller
- Oyun İçi Programatik Reklamlar
- Yaratıcı / Kreatif Bir Yaklaşımla Pazarlama
- Gen Z İçin Dijital Pazarlama (TikTok, Twitch TV, Youtube gibi Yeni ve Trend Kanallar…)
- Oynanabilir Reklamlar (Bu oyunlar sadece oyuncuları eğlendirmekle kalmaz, aynı zamanda marka mesajını etkili bir şekilde iletilmesini sağlar.)
- Örneğin; Ürünleri/hizmetleri sergileyen ve tanıtan mobil oyunlar geliştirmek ve bunları dijital pazarlamada da kullanmak.
- Örneğin; Mevcut oyunlara marka ile ilgili görevler veya misyonlar eklemek.
- Espor / Turnuva Sponsorlukları (Markalar, oyun topluluklarına ulaşmak ve etkileşimi teşvik etmek için turnuvalara sponsor olabilir.)
- Bu strateji, oyun turnuvalarını marka tanıtımı için bir platform olarak kullanır.
- Espor Takımı / Oyuncu Sponsorlukları (Espor takımlarını veya bireysel oyunculara sponsor olarak marka görünürlüğünü arttırma.)
- Markalar İçin Özel Turnuvalar (Gençleri çekmek ve iletişimi arttırmak için ödüllerle markaya özek turnuvalar düzenleme.)
- Offline Oyun Fuarlarında Yer Almak
- Sosyal Medya Entegrasyonu
- Örneğin; Oyunların sosyal medya kanallarını pazarlama kampanyalarına entegre ederek paylaşımı arttırma.
- Örneğin; Oyunlarla iş birliği yaparak marka deneyimleri ile ilgili kullanıcı tarafından oluşturulan içeriklere teşvik etme.
- Oyunlaştırılmış Sadakat Programları
- Örneğin; Marka sadakati için özel oyun içi avantajlar veya ürünler sunmak.
- Artırılmış Gerçeklik (AR) Oyun Deneyimleri
- Örneğin; Fiziksel ve oyun dünyalarını birleştiren AR uygulamaları geliştirmek.
- Örneğin; Popüler oyunlarda konum tabanlı promosyonlar için AR kampanyaları uygulamak.
Bu gibi örnekler fazlasıyla çoğaltılabilir. Burada önemli olan, markanın ihtiyaçlarını ve hedef kitlesinin beklentilerini iyi anlamak, yaratıcı olabilmek, uygun platformu, oyunu veya projeyi bulmak ve işi marka için en iyi deneyimi sağlayacak şekilde gerçekleştirmektir.
Reklamcılıkta Oyun – Gamertising alanındaki ve diğer tüm işlerimize daha yakından bakmak için portföyümüzü inceleyebilirsiniz. Markanız ile oyun ekosisteminin buluştuğu, olanakların neredeyse sınırsız olduğu Gaming in TURKEY | MENA | EU’da Gamertising dünyasına adım atmak için bizimle iletişime geçmeniz yeterli. Unutmayın; “Bizler Oyunların ve Markaların Koruyucularıyız!”